کسب و کار آنلاین

معیارهای انتخاب یک فریلنسر حرفه ایی طراحی وب سایت

آخرین بروز رسانی در5 ژوئن 2024 | theadminuser

آقا برنامه نویسا بینهایت بدقولن

راستش رو بخواهید من به عنوان یک طراح وب این جمله رو زیاد می‌شنوم و معمولا حق میدم به گوینده. این عبارت احتمالا برای همه فریلنسرها (فریلنسر یا آزادکار شخصی است که مستقل کار میکند. ) صدق می‌کند. دلیل اصلیش هم معمولا نداشتن برنامه ریزی درست و یا مسلط نبودن به پروژه پذیرفته شده است.

از نظر من منشا بسیاری از کسب و کارهای شکست خورده و هزینه های به باد رفته نداشتن آگاهی در انتخاب  فریلنسر حرفه ایی طراحی وب سایت است. من در این پست به عنوان یک فریلنسر طراح وب می‌خواهم نکاتی که مربوط به حرفه خودم یعنی طراحی وب سایت است  را برای شما که در جایگاه مشتری وب سایت هستید بیان کنم. به شما اطمینان می‌دهم با دانستن این چند نکته می توانید شانس موفقیت خود را در این مسیر جذاب کسب و کار آنلاین افزایش دهید. 

 اگر هم همکار من هستید باز توصیه می کنم این نکات را با دقت بخوانید و به کار بگیرید.

اینکه شروع همکاری شما برای طراحی وب سایت با چه کسی باشد می‌تواند سرنوشت کسب و کار شما را تغییر دهد. چه بسا یک طراح نابلد و غیرحرفه ایی با ارایه یک راهکار نادرست شما را از کرده خود پشیمان و بدبین به ادامه مسیر کند.

نکته پیش فرض من این است که هدف شما طراحی و پیاده سازی اختصاصی وب سایت است نه راه اندازی وب سایت با قالب آماده.


برای انتخاب یک فریلنسر حرفه ایی طراحی وب سایت باید این ویژگی ها را بررسی کنید:

اول : بررسی نمونه کارها و پروژه های قبلی

چون اهمیت این مورد خیلی بدیهی به نظر می‌رسد بی مقدمه سراغ چند تکنیک برای تشخیص سطح کیفی کار طراح می‌رویم:

تشخیص طراحی از قالب های آماده

حتما از طراح بپرسید و تحقیق کنید که آیا این طرح رو خود شخص طراحی و پیاده سازی کرده است یا از قالب های آماده استفاده شده است؟

استفاده از پکیج‌های آماده بد نیست  و اتفاقا خود من برای کسب و کارهای نوپا که بودجه پایینی دارند این توصیه را دارم ولی واقعا نمونه کار حساب نمی‌شود و نمی‌تواند معیاری برای سنجش توانایی طراح وب باشد.

بررسی استاندارد بودن سایت‌ها

درست کار کردن وب سایت بیشتر از ظاهر وب سایت اهمیت دارد. یکی از مشکلات رایج در پروژه های تحویلی پیاده سازی غیر استاندارد و عدم توجه به جزییات در عین زیبا بودن المان های سایت است.

وب سایت های نمونه کار طراح را در دسکتاپ و موبایل خوب بررسی کنید. صفحات مختلف را ببینید و عملکردهای اصلی مانند فرآیند خرید، جستجو، گشت و گذار در آرشیو محصولات، ثبت نام و ورود بررسی کنید ببینید آیا به همه چیز توجه شده و درست پیاده سازی شده است یا نه. 

یک فریلنسر حرفه ایی طراحی وب سایت باید به تمامی جزییات در اجرای یک پروژه دقت کند. چه بسا رعایت نکردن همین جزییات باعث شود شما مشتریان زیادی را از دست دهید.

دوم : مهارت‌های طراحی UI/UX

UI یا User Interface به معنی رابط کاربری است. ظاهر المان های استفاده شده در طراحی مثل رنگ‌ها، دکمه ها، فرم ها، تصاویر، متن ها و شیوه چینش این المان ها در کنار هم بطور ساده مفهوم طراحی رابط کاربری است که طراحی گرافیکی وب سایت هم گفته می‌شود. 

UX یا User Experience به معنی تجربه کاری است. بله تجربه کاربری را هم باید طراحی کرد و اتفاقا بسیار مهم تر و پیچیده تر از طراحی رابط کاربری است. به عنوان مثال اینکه در یک صفحه فروشگاهی از چه فیلترهایی و در کجا باید استفاده کرد که کاربر بتواند براحتی و بدون دردسر محصول یا محصولات مورد نظر خود را پیدا کند نیاز به یک اندیشه و طراحی دارد که تجربه کاربری نامیده می‌شود.

خب در اینجا نمی‌خواهیم آموزش این دو مورد را داشته باشیم. هدف این است که شما به عنوان شخصی  که با این حوزه آشنایی ندارید با بررسی یک نمونه کار بتوانید حدس بزنید که اصول طراحی UI/UX  رعایت شده یا نه.

بررسی کیفیت طراحی رابط کاربری 

بطور کلی باید وب سایت  از لحاظ بصری   طراحی زیبایی داشته باشد . البته زیبایی یک معیار نسبی است و از دیدگاه هر کسی تعریف متفاوتی دارد ولی باید توجه کنید  که از المان های عجیب و غریب و غیرمتداول و رنگ های ناهمگون در آن  استفاده نشده باشد. نگاهی به وب سایت های بروز و حرفه ایی در حوزه کاری خود و یا سایر حوزه ها بیاندازید و اندکی دقت کنید.  با مقداری زمان گذاشتن متوجه تفاوت کیفیت طراحی نسبت به طرح های دیگر خواهید شد و میتوانید یک نمره نسبی برای طراح در نظر بگیرید و متوجه شوید با یک فریلنسر حرفه ایی طراحی وب سایت  طرف هستید یا خیر.

بررسی طراحی تجربه کاربری

نگاهی دوباره به تعریف طراحی تجربه کاربری بیاندازید. حالا خود را به عنوان یک مخاطب وب سایت مورد تست در نظر بگیرید. یک سناریو برای خود تعریف کنید. مثلا من میخوام در این فروشگاه یک کفش روزمره مناسب برای خودم پیدا کنم ،  حال سعی کنید به هدف خود برسید. چقدر طول می‌کشد به هدفتان برسید و چقدر ابزارها و لینک های مورد نیازتان در دسترس هستند و خوب کار می‌کنند؟

چند سناریوی دیگر به همین شکل تعریف کنید و تست کنید.  همین تست را در یک وب سایت  حرفه ایی (مثلا اگر مورد شما فروشگاهی است دیجیکالا  ) هم انجام دهید و به وب سایت مورد نظر یک نمره دهید.

چند بار که این موارد را انجام دهید می توانید یک نمره نسبی به طراح بدهید.

سوم : توانایی درک نیازها و اهداف شما

یکی از مهمترین وظایف اصلی طراح شناخت دقیق نیازهای مشتری است. توجه کنید که یک  فریلنسر حرفه ایی طراحی وب سایت  زمانی که با شما صحبت می‌کند باید براحتی نیازهای شما را درک کند و شما را تعیین اهدافتان کمک کند. اگر احساس کردید در جلسه اولیه صحبت با طراح فقط شمایید که دارید صحبت می‌کند احتمال اینکه طراح درک عمیقی در این رابطه نداشته باشد و صرفا بر اساس دانسته های روتین خود قرار است طراحی کند زیاد است. 

چهارم : مهارت در ارتباطات

اهمیت مهارت ارتباطی خوب نکته ایی نیست که نیاز به توضیح داشته باشد. مسلما ارتباط با طراحی که مهارت های ارتباطی بالایی دارد حس خوبی به شما می‌دهد و مطمئن خواهدی بود که بدون استرس می توانید اطمینان داشته باشید که صحبت های شما شنیده خواهد شد، در طول پروژه می‌توانید تعامل خود را حفظ کنید و از پیشرفت کار مطمئن شوید.

تشخیص اینکه طرف مقابل شما چقدر مهارت ارتباطی خوبی دارد قطعا برای شما کار سختی نخواهد بود، تنها نکته ایی که باید مد نظر داشته باشید این است که اگر مهارت ارتباطی طرف مقابل شما پایین بود احتمالا گزینه مناسبی برای همکاری نخواهد بود. 

پنجم : شفافیت در هزینه‌ها و زمان بندی

هر چند همه میدانیم که بستن قرارداد برای انجام هر پروژه ایی الزامی است، ولی واقعیت غالبا این اتفاق نمی‌افتد. معمولا بعد از صحبت های اولیه یا به واسطه اعتماد قبلی که از معرفی توسط دیگران بوجود آمده است طرفین احساس می‌کنند که همه چیز عالی است و نیازی به بستن قرارداد نیست.

توصیه من این است که حتی اگر به هر دلیل قصد بستن قرارداد ندارید از طراح وب بخواهید کلیه مواردی که قراراست انجام شود به همراه هزینه ها و تاریخ پرداخت ها را برای شما بفرستد. اگر این کار  را انجام نداد خودتان در یک فایل PDF همه این موارد را بنویسید و از طراح  وب یک تاییده بگیرید.

راستش را بخواهید من زمانی که دارم این پست را می‌نویسم حدود ۱۵ سال از فریلنسری ام می‌گذرد و فقط یک قرارداد امضا کرده ام و تا الان هم هیچ مشکلی بین من و مشتری‌هایم از بابت توافقات بوجود نیامده است. شاید به این دلیل که من همیشه در پایان تمامی توافقات شفاهی، همه موارد شامل جزییات و مبلغ پروژه را لیست می کنم و در قالب یک فایل PDF برای کارفرما میفرستم. 

از طرفی من یک فایلPDF دارم که در مورد روند همکاری و یکسری جزییات توضیحاتی کاملا خودمانی و صمیمانه نوشته ام و در اولین ارتباط با مشتری برایش می‌فرستم تا مطالعه کند. (بعضی وقتها برای اینکه مطمئن شوم موارد مهم را خوانده است بعدا سوال هم میپرسم  🙂 ) طبق تجربه خودم اینها مواردی هستند که از بروز سوء تفاهم ها و اختلاف های احتمالی جلوگیری می‌کند. نام این فایل را تفاهم نامه گذاشته‌ام.

به عبارتی یک قرارداد غیر رسمی خارج از قالب مرسوم قراردادها بین من و مشتری وجود دارد و از آنجایی که هیچ امضایی زیر آن نیست نمی‌شود نام قرارداد روی آن گذاشت و صرفا یک تعهد اخلاقی برای یادآوری تعهدهای طرفین است.

ششم : خلاقیت در حل مساله و ارایه راهکار

یک فریلنسر حرفه ایی طراحی وب سایت  باید توانایی حل مسایل و ارایه راهکار برای نیازهای مطرح شده توسط شما را داشته باشد.

سعی کنید مواردی که برایتان اهمیت بیشتری دارد شناسایی کنید و در مصاحبه بیان کنید ببنید طرف مقابل شما در این موضوع چقدر توانایی از خود نشان می‌‌دهد.

من به عنوان مشتری یک نیاز را در قالب مثال بیان می‌کنم:

من می‌خواهم یک دوره آموزشی برگزار کنم که شامل ۳۰ جلسه است ولی دانشجوی دوره نباید یطور یکجا به کل فایلها دوره دسترسی داشته باشد و هر روز به ترتیب دسترسی یک فایل جدید برایش فعال شود. چه راهکاری برای این مورد ارایه می‌دهید؟

هفتم : صداقت در کسب و کار

احتمالا در نگاه اول می‌گویی این صفات بدیهی است، اینم دیگه چونش گرم شده داره چشم بسته غیب میگه

ولی منظور من مساله مهمی است که با مثال بیان می‌کنم و توصیه می‌کنم حتما با دقت بخوانید چون احتمالا میلیون ها چوق برایتان صرفه جویی خواهد شد.

معمولا کارفرماهایی که در ابتدای راه هستند و تجربه بالایی ندارند ایده های زیادی دارند که معتقدند که این ایده های آنهاست که ارزشمند و پولساز است. ایده های پیچیده ایی که نتیجه اش نیاز به برنامه نویسی و دیزاین های زمان بر و در نتیجه هزینه بالاتر خواهد بود. در صورتی که طبق تجربه بسیاری از امکانات و ویژگی هایی که کافرماهای تازه کار طلب می‌کنند و برای آن هزینه می‌کنند در آینده ارزشی برایشان خلق نمی‌کند و در حقیقت ارزش محصول آنها. درچیزهای دیگری است که الان نمی‌بینند.

صادقانه می‌گویم هر چقدر ایده شما پیچیده تر باشد و زمان بیشتری ببرد پول بیشتری برای من می‌سازد ولی از نظر من اینجا وظیفه یک طراح حرفه ایی این است که با مشاوره دادن صحیح و با حوصله از هدر رفتن بودجه مشتری جلوگیری کند.

متاسفانه بیش فروشی به مشتری بدون توجه به نیازهای واقعی و توان مالی مشتری یکی از اصول بازاریابی این روزها شده است و صداقت و انصاف در کسب و کارها کم رنگ تر شده است. 

مواظب سرمایه خود باشید
بودجه اضافی صرف شده برای ویژگی ها و امکانات غیر ضروری در ابتدای کار می‌تواند صرف هزینه‌های ضروری تر مانند مارکتینگ شود که تاثیر بسیار بالاتری در برگشت سرمایه و کسب درآمد بیشتر دارد.

چطور متوجه صداقت در رفتار طرف مقابل شویم؟

با تست کردن می توانید از این موضوع مطمئن شوید. از طراح بخواهید نظر خود را در پیاده سازی یکسری ویژگی های که قطعا واضح است به آنها نیاز ندارید بیان کند. 

نمی‌توان بطور قطع گفت که جواب مثبت یا منفی از طرف طراح درست است، اینجا تشخیص به هوش و شناخت صحیح شما برمی‌گردد که متوجه شوید طرف مقابل شما بیشتر به فکر جیب خودش هست یا شما.

هشتم : نظرات کارفرماهای قبلی

ارزشمندترین تاییده برای هر طراح وب دیدگاه مثبت مشتریان قبلی است. اگر به هر صورت امکان این را داشته باشید که نظر مشتریان قبلی را بپرسید و برای مواردی که تا الان گفته ام تاییده بگیرید خیلی کارتان راحت تر خواهد بود.

معمولا تاییده و معرفی از طرف مشتری های قبلی یکی از اصلی ترین شیوه های جذب پروژه توسط فریلنسرها می‌باشد. برای من هم همیشه همینظور بوده است و ارزشمندترین مشتریانم را از معرفی مشتری های قبلی پیدا کرده ام.

یک تکنیک پیشنهادی و جمع بندی

تکنیک پیشنهادی

من اگر در موقعیتی قرار بگیرم که قرار باشد بخش مهمی از کسب و کارم را در قالب یک پروژه برون سپاری کنم به هیچ عنوان بلافاصله بعد از اینکه شخص مورد نظرم را پیدا کردم کل پروژه را همان اول سفارش نمی‌دهم. بلکه ابتدا بخش کوچکی از پروژه یا یک پروژه کوچک تر و کم اهمیت تر را به عنوان تست واگار می‌کنم و در صورت رضایت و مطمئن شدن از داشتن معیارهای لازم در فاز بعدی کل پروژه را واگذار می‌کنم.

حتی به نظرم بیان کردن مستقیم این مساله هم با پیمانکار هیچ اشکالی ندارد. صادقانه می‌گویم چون همکاری اول است و آشنایی با شیوه کاری شما ندارم ترجیح میدهم ابتدا فاز کوچکی از پروژه انجام شود و در صورت رضایت همکاری ادامه پیدا کند.

جمع بندی

یک فریلنسر حرفه ایی طراحی وب سایت  باید مهارت‌های گسترده‌ای داشته باشد، از توانایی در کدنویسی تا ارائه طراحی‌های جذاب و کاربرپسند. او باید به عنوان یک هنرمند دیجیتال، بازوی فنی پروژه شما باشد. دیدگاه کاربری و تجربه کاربری برتری داشته باشد تا وب سایت شما را به یک تجربه فوق‌العاده برای بازدیدکنندگان تبدیل کند. هر کلیک، هر انتقال و هر اقدام در وب سایت باید به راحتی و با لذت صورت گیرد.

همچنین، از لحاظ اخلاقی، صداقت و شفافیت فریلنسر امری بسیار حیاتی است. باید از ابتدا هزینه‌ها و زمانبندی را به شفافیت بالا مطرح کند و از هرگونه ابهامات پرهیز کند. این به شما اطمینان می‌دهد که در هر مرحله از پروژه، اطلاعات کامل و صحیحی در اختیار دارید و هیچ ابهامی در مورد پیشرفت کار پیش نمی‌آید.

به این ترتیب، با انتخاب یک فریلنسر حرفه‌ای که همگانی این ویژگی‌ها را داراست، می‌توانید به یک وب سایت کارآمد و جذاب دست یابید. به این ترتیب، کسب و کار شما به دیگران نشان داده می‌شود که ارزشمند و جدی است. بنابراین، حالا می‌توانید اقدام به سفارش وب سایت حرفه‌ای خود کنید و از مزایای یک حرفه‌ای برای تجسم آنلاین کسب و کارتان بهره‌مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *