کسب و کار آنلاین

چک لیست: ۶ بررسی مهم قبل از سفارش طراحی سایت

آخرین بروز رسانی در5 ژوئن 2024 | theadminuser
اگر بار اول است که می‌خواهید وارد حوزه کسب و کار آنلاین شوید و اقدام به سفارش طراحی سایت کنید احتمالاً ابهامات زیادی در رابطه با طراحی وب سایت، نحوه فروش، جذب ترافیک و سوالاتی از این قبیل دارید.  من در این مقاله یک سری نکات در رابطه با سفارش طراحی وب سایت که به نظرم مهم است قبل از هر اقدامی از آنها مطلع شوید را لیست کردم و سعی کرده ام خیلی مختصر و ساده با فرض اینکه شما هیچ گونه آشنایی با این موضوعات ندارید هر سرفصل را توضیح دهم. طبق تجربه من اگر برای هر کدام از سرفصل های زیر توضیح یا پسخی اندیشیده باشید احتمال موفقیت شما در این مسیر بسیار بیشتر خواهد بود. مطمئناً مطالعه بیشتر در رابطه با این سرفصل‌ها می‌تواند در هزینه و  زمان شما صرفه‌جویی کند و یک تجربه موفق و پرسود را در آینده برای شما رقم بزند. در تلاشم مرتبا نکات بیشتر و کامل تری را به این مقاله اضافه کنم.

اول : مدیریت هزینه و بودجه

در ابتدای راه شاید این تصور را داشته باشید که با صرف یک هزینه اولیه که برای سفارش طراحی سایت می پردازید جریان درآمدی شما شروع می‌شود ولی متاسفانه باید به عرضتان برسانم این دیدگاه کاملا اشتباه غالبا حاصل تبلیغات رویافروشان است. من مشتری‌های زیادی داشته ام که بعد از تحویل گرفتن وب سایت وقتی با هزینه های دیگر مواجه شده اند و توان پرداخت آنها را نداشته اند کم کم کسب و کار خود را رها کرده اند. هزینه طراحی سایت اولین هزینه ایی است که با آن روبرو می‌شوید، بعد از آن باید هزینه های مارکتینگ برای فرآیند جذب ترافیک و تبدیل مخاطب به مشتری (مثلا هزینه تولید محتوا، سئو و تبلیغات) و هزینه های نگهداری و توسعه وب سایت را هم مد نظر داشته باشید که برای هر کسب و کار می‌تواند متفاوت باشد ولی با کمی تحقیق و مشاوره می‌توانید یک برآیند کلی داشته باشید تا غافلگیر نشوید. در انتهای خواندن این پست تقریبا یک برنامه ریزی اولیه برای شما شکل می‌گیرد که میتواند یک سرنخ خوب برای تخمین زدن هزینه های ابتدایی و هزینه های روتین بعدی شما باشد. میتوانید یک تایم مشاوره تلفنی (یا در تلگرام) بطور رایگان با من هماهنگ کنید تا در این باره راهنمایی تان کنم. اطلاعات تماس با من بعد از اینکه هزینه ها مشخص شد بودجه خود را مشخص کنید. اگر بودجه شما کمتر از هزینه های محاسبه شده بود باید هزینه های ضروری را از غیر ضروری جدا کنید. احتمالا با یک اولویت بندی درست بتوانید ادامه دهید. به عنوان مثال کسب و کارهایی که در ابتدای راه هستند و محدودیت بودجه دارند می‌توانند از یک طراحی ساده تر (از بابت امکانات و طراحی) استفاده کنند. مثلا استفاده از قالب های آماده هزینه پیاده سازی سایت را به شدت کاهش می‌دهد و میتوانید بودجه خود را بیشتر صرف امور مارکتینگ کنید که بازدهی مالی خود را سریعتر کنید. البته در نظر داشته باشید که طراحی وبسایت در صورتی که برنامه ریزی و استراتژی درست داشته باشید یک سرمایه‌گذاری بینظیر برای کسب و کار شماست.

دوم : هدف از سفارش طراحی سایت

قبل از شروع به هرگونه فرآیند طراحی وبسایت، مهم است که هدف و اهداف خود را مشخص کنید. چند نوع مثال ساده برای اینکه بهتر بتوانید هدف خود را بنویسید:
  • من یک کسب و کار فیزیکی دارم و می‌خواهم از طریق وب سایت گستره فروشم را افزایش دهم
  • من برای برندسازی خودم یا کسب و کارم نیاز به یک وب سایت برای معرفی و ارایه جزییات کسب و کارم دارم
  • من یک وب سایت برای تعامل با مخاطبان کسب و کارم نیاز دارم
بیان واضح این اهداف به طراح وب سایت کمک می‌کند تا ایده‌ها و اولویت‌ها را برای فرآیند طراحی بهتر و کارآمدتر تشخیص دهد

سوم : انتخاب نوع پلتفرم و تکنولوژی

قبل از طراحی وب سایت حتما باید جزییاتی نیازهای شما در حال حاضر و در آینده نزدیک مشخص باشد. ممکن است انتخاب پلتفرم و تکنولوژی مناسب برای وبسایت شما در ابتدا یک انتخاب چالش‌برانگیز به نظر برسد. این وظیفه طراح وب سایت است که بهترین تصمیم را بگیرد ولی اگر قرار است هزینه های بالایی برای پیاده سازی وب سایت بپردازید روی این مساله حساس تر شوید و با افراد متخصص دیگری هم علاوه بر طراح فعلی مشورت کنید. به عنوان مثال نوع پلتفرم و تکنولوژی مورد  استفاده برای ۴ وب سایت زیر کاملا متفاوت است:
  1. یک فروشگاه اینترنتی که دارای ۵۰ محصول است ولی کاربر زیادی دارد و بیش از ۱۰۰ سفارش در دقیقه در آن ثبت می‌شود
  2. یک فروشگاه اینترنتی با ۲۰۰۰ محصول که روزانه کمتر از ۱۰ سفارش در آن ثبت می شود
  3. یک وب سایت شرکتی که نمایش دهنده خدمات، رزومه و اطلاعات شرکت است
  4. یک وب سایت خبری که هر ساعت ۱۰ خبر منتشر می کند و روزانه چند میلیون بازدید دارد

چهارم : گروه مخاطب

شما باید بدانید چه گروهی از مخاطبان کسب و کار شما از طریق وب سایت به شما یا خدمات و محصولاتتان قرار است دسترسی داشته باشند. روی این موضوع فکر کنید. ممکن است چند گروه مخاطب متفاوت داشته باشید. شناخت صحیح گروه مخاطب تاثیر بسیار مهمی در انتخاب های بعدی از جمله دیزاین و مارکتینگ دارد. به عنوان مثال ۲ گروه مخاطب زیر را ببنید که کاملا با هم متفاوت هستند و به همین صورت مخاطبان خود را تعریف کنید:
  1. خانم های جوان خانه‌دار با رنج سنی ۲۵ الی ۳۵ سال که بیشتر از طریق موبایل وارد وب سایت ما می‌شوند و به دنبال موضوعات مربوط به کسب درآمد خانگی هستند.
  2. پسرهای نوجوان که رنج سنی ۱۳ الی ۱۸ سال دارند و بیشتر از طریق دسکتاب وارد وب سایت ما می‌شوند و به دنبال موضوعات مربوط به بازی های کامپیوتر هستند.

پنجم : انتخاب پیمانکار برای سفارش طراحی سایت

پیمانکار شخص یا شرکتی است که وظیفه طراحی و پیاده سازی سایت شما را بر عهده می‌گیرد، در انتخاب پیمانکار اصلا عجله نکنید و حتما چندین مورد رزومه ، شرایط همکاری و قرارداد را بررسی کنید ببینید کدام یک با شرایط شما بیشتر هماهنگ است. از تماس گرفتن و درخواست مشاوره فراری نباشید. پاسخ به سوالات شما و مشاوره دادن یک اتفاق طبیعی و رایگان قبل از شروع همکاری است و هیچ تعهدی برای شما ایجاد نمی‌کند که حتما با شخصی که یک ساعت به شما مشاوره داده است همکاری کنید. در حقیقت من به عنوان یک طراح سایت، مشاوره قبل از بستن قرارداد را بخشی از فرآیند بازاریابی کسب و کار خودم میبینیم. اینکه از هر چند تماس یک مورد به انجام پروژه منتهی شود کاملا برای من عادی است. هر چقدر هم خدمات خوبی ارایه دهم ممکن است با شرایط بعضی کارفرماها متناسب نباشد. در یک پست دیگر سعی میکنم توضیح کاملتری ارایه دهم که هنگام انتخاب پیمانکار طراحی سایت باید چه مواردی را بررسی کرد و چه سوالاتی را پرسید.

ششم : بررسی رقبا

مهم است بدانید رقبای شما در چه جایگاهی قرار دارند و چطور کار می‌کنند. رقبای باسابقه و رقبای تازه کار خود را لیست کنید و به دقت سایت‌های آنها را بررسی کنید. به عنوان مثال نحوه چینش محتوای صفحه اصلی رقیب اصلی شما با ۵ سال سابقه فعالیت حرفه ایی در فضای آنلاین می‌تواند یک نقطه عالی برای دیزاین وب سایت شما باشد. منظور از بررسی رقبا کپی برداری نیست. هیچ وقت با کپی کردن موفق نخواهید شد. با این دیدگاه رقبای خود را بررسی کنید که از کارها و ایده های اشتباه احتمالی که هزینه و زمان شما را تلف می‌کند فاصله بگیرید. قطعا باید یک مزیت رقابتی خوب نسبت به رقبای خود داشته باشید و و با تکیه بر آن وارد میدان رقبات شوید. ساده ترین مزیت رقابتی از پوشش کمبودهای رقبا به دست می آید.  

جمع بندی

اگر با سفارش طراحی سایت چند قدم بیشتر فاصله ندارید اندکی تامل کنید. وقت بگذارید و به این موارد فکر کنید و پاسخی واقع گرایانه برای آنها داشته باشید. با این کار یک برنامه ریزی اولیه شکل داده اید و درصدی به احتمال موق شدنتان در این مسیر افزوده اید. در قدم بعدی می‌توانید یک پیام برای من بفرستید (یا اگر راحت ترید قرار تماس تلفنی بگذارید) تا ابهامات بیشتری از شما رفع کنم و به سوالاتتان پاسخ دهم. نگران نباشید این تماس هیچ تعهد و اجباری برای ادامه همکاری با من نمی باشد. برای مشاهده اطلاعات تماس من کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *